RICC NORDIC 

RICC har funnits på marknaden sedan 1996 och vi har många års erfarenhet av bakgavellyftar. Vår ambition är att alltid försöka förbättra våra produkter för att du som användare tryggt och effektivt ska kunna utföra ditt arbete. För några år sedan fick vi problem med en felaktig packning i hydraulaggregatet vilket orsakade läckage. Vi bestämde oss där och då att vi skulle göra en total översyn och skapa en riktigt driftsäker bakgavellyft anpassad för vårt nordiska klimat. Vi vände oss till både chaufförer, åkeriägare, serviceverkstäder och bilhandlare för att få en helhetsbild. Analysen från det här arbetet låg sedan till grund för en total genomgång av företagets lyftar och med det nordiska klimatet i fokus har vi utvecklat konceptet RICC NORDIC där vi arbetat igenom våra produkter på djupet.

Stabil och trygg

RICC är med sin genomtänkta konstruktion, RPS-länken, stabilast i sin klass och gör det möjligt att köra med lågt hydraultryck i systemet. Det skonar slangar och cylindrar jämfört med konventionella bakgavellyftar och håller dina servicekostnader nere. 

Med den perfekta parallellföringen slipper du kompensera vippen för att bibehålla plattformen i horisontalläget under höjning och sänkning samtidigt som du får en kontrollerad mjukkörning i vippområdet.

Vid öppning och stängning hjälper parallellstaget till att maximera hastigheten.

Driftsäker 

Med våra köldsäkrade hydraulsystem tillsammans med  högkvalitativa hydraulpumpar och hydraulslangar av gruvkavlité med mycket hög motståndskraft mot UV strålning och slitage, säkerställer du funktionen på din bakgavellyft även vid stränga förhållanden.

Driftsäkert styrsystem – ett system till alla våra  lyftmodeller som bygger på reläteknik istället för elektronik för ett enkelt och problemfritt styrsystem. 

Med slitstarka lågfriktionstätningar och kraftiga cylinderskydd som standard så kommer din bakgavellyft leverera länge.

Ring oss gärna så berättar vi mer!