Jale AB


Redan år 1925 startades det som idag kom att bli Jale AB. Sedan dess har företaget fortsatt att utvecklas och år 2011 tog företaget ett stort kliv när de köpte DHLs terminalverksamhet i Borlänge och är idag Dalarnas största privatägda åkeri. Jale erbjuder en mängd olika lagringslösningar och logistik. Allt från tillfällig till längre lagring. De tillhandahåller allt från inleveranser, lagerhållning, administration, kundkontakt och utleveranser till slutkund.

Med egen verkstad sköter Jale all service på sin fordonsflotta. De erbjuder även kurser för sina kunder inom YKB, ADR och truck med egen behörig instruktör som håller Jales egen personal väl utbildade för att på bästa sätt möta de utmaningar som dyker upp.

Jale AB består av ca 170 enheter av vilka 94 lastbilar samt 4 släp är utrustade med bakgavellyftar. 

 – Vi har erfarit att RICC-lyften är pålitlig, driftsäker och kräver minimalt med underhåll och därför har vi en längre tid valt att montera RICC- lyftar på våra fordon, säger Leif Erlandsson.

De första 6 RICC -lyftarna inköptes år 2000 och monterades på distributionsbilar och tre av dessa bilar rullar fortfarande i daglig trafik – med samma lyft.

Ett extra plus i kanten vill jag ge till RICC´s 750kg lyft, som vi har på ett antal av våra 3,5 tons bilar. Den är mycket rejäl och stabil och omtyckt av våra chaufförer.

/Leif Erlandsson
Fordonsansvarig på Jale AB Mora

 Jale.se


Foton: Jale AB 

Är du kund hos oss och vill synas i en artikel på vår webbsida? Kontakta oss!


Andreas Stenklyft

RICC Support, Marknad